Изборът- V част : СТАНДАРТНА ЕЛЕКТРОННА ЦИГАРА ИЛИ МОД

 

Макар заглавието да го изисква, то няма да става въпрос за избор, а по – скоро за естествено продължение, в търсене на все повече.
Почти всеки, да не казвам всеки извървял пътя на прехода и избрал да продължи в тази посока, неминуемо ще се сблъска с това предизвикателство наречено МОД за електронна цигара.
Водени от желанието за уникалност и копнежа за повече, голяма част от потребителите на електронни цигари пристъпват към “обновяване на гардероба”.


Какво всъщност представляват модифицираните персонални устройства и какви са техните предимства спрямо стандартните модели електронни цигари.
В по – долните редове ще се опитам да ги представя.
Някои от модовете комбинират в себе си няколко приложения: Например Vamo с 2 батерии 18650, може да ни служи, както за изпаряване, така и за самозащита 🙂
или пък този гигант:

Внушителни са, нали?
А сега малко по сериозно:
На първо място, като предимство (защото това е първото, което прави впечатление на повечето от пристъпващите в тази посока) е възможността за ползване на батерия с по – голям капацитет (до 3000 – 3600 mAh), звучи УАУ в сравнение със стандартните eGo батерии с техните 1300 mAh. Е това разбира се си има и своята цена, размерът (примера е малко по-горе).
По – големия капацитет на батерията не бива да ни подлъгва, че с него ще се изпарява по – дълго време. Е в началото може би. Опитът показва, че пак всяка вечер батерията ще се зарежда. Факт, породен от непрекъснатия стремеж към съвършенството, или за да стане по – ясно след подмяната на батерийния отсег идват и по – мощните изпарители.
Освен капацитета, батерийните модове дават възможност за бърза подмяна на самият акумулаторен елемент, което прави употребата им доста по – дълга (при механичните модове експлоатационния срок граничи с вечността), а инвестицията в дългосрочен план не чак толкова голяма.
Още едно предимство е визията им с големите RBA изпарители. Точно тези по – мощни изпарители, за които споменах по – горе. Изпарители даващи ни повече, но изискващи повече, най вече знания и ток.
Но най – същественото предимство на модовете е възможността за персонализиране на изпаряващото устройство.    Дали ще бъде с промяна на подаваното напрежение или осигурената мощност (на практика едно и също нещо, но в различни режими VV или VW, предоставени от устройствата)  при електронните такива или чрез промяна на съпротивлението (най – често в посока намаляване) на нагревателната намотка при механичните, то целта е една доближаване до желаното чувство на наслада.
Точно при това преминаване от стандартна електронна цигара към модифицирани устройства става и още една невидима трансформация, а именно – превръщането на порока в хоби.
И се започва …

 

––––

I ЧАСТ :  ИЗПАРЯВАНЕ VS ТЮТЮНОПУШЕНЕ
II ЧАСТ:  ВЛИЯНИЕ ВЪРХУ ЗДРАВЕТО И ОКОЛНАТА СРЕДА
III ЧАСТ: УПОТРЕБА, ДОСТЪПНОСТ И ЦЕНА

Изборът – IV Част : Първата електронна цигара – батерия ,изпарител , течност

Автор : Moby