Течности за електронни цигари или ужаса на незнанието…

Течностите са горивото без което електронната цигара е само „фенерче с вакуумно задействане „.
Те са това което дава вкуса , „ритника“ в гърлото, ароматите и визуалните ефекти ( дима).
Всеки един кандидат електронен пушач си задава въпроса, какво ли има в тези “ чорбички, с които са напоени пълнителите на това странно фенерче с вид на цигара, което ми продадоха в магазина“.
Пушат като цигара и сигурно са супер вредни защото са „тотална химия“ ( така писаха по вестниците).
На въпроса какво се съдържа в течностите отговора е следният:
– Носител – това е компонента,който създава визуалният ефект на дим. Около 95-98 % от течноста е глицерин ( VG ) или Пропилен гликол ( PG ) с фармакопейна чистота. И двата възможни носителя са доказано безвредни за човека. Съдържат се в храната ни, в козметиката, в пастите за зъби и където още се сетите.Напълно водо разтворими са, тоест, преминават през метаболизма и се изхвърлят от организма без да влияят по какъвто и да било начин.
– Ароматни компоненти – тук се използват аромати одобрени за хранителни цели.Същите които са в плодовите кисели млека, кексове, напитки и всичко което ни заобикаля в съвременното ежедневие.
– Никотин с фармакопейна чистота. Най често получен чрез екстракция ( тоест избирателно извличане на един компонент от смес със сходни физико-химични показатели ;) ). Тук е момента да се стреснете и да се откажете от обикновенните тютюневи и електронни цигари. Никотина е отрова! Никотина е дрогата, която ни кара да се пристрастяваме към цигарите. Той е фактора който помпи огромни печалби на тютюневите концерни, на фармацефтичните дилъри, на купища мизерни бандити- контрабандисти, на държавни чиновници, на половината гробарско съсловие….Той е компонента , който ни кара да изпитваме удоволствие от пушенето. Никотина е от същата алкалоидна група като кофеина ( някой забранява ли ни да пием кафе), теина (някой забранява ли ни да пием чай)… Ако продължа сигурно ще стигна до забрана за дишане …
Но никотина не е канцерогенен! Не причинява рак и каквито и да било заболявания освен пристрастяване. Тоест нужда на организма да си го набавя!

Да но цял живот са ни набивали в главите, че никотина е страшен и опасен ( точно толкова колкото и кофеина).Причината е единственият известен начин (до скоро) а именно горенето на треви и вдишването на дима. Да, но с елекртонната цигара няма дим. Това е пара. В нея няма продукти на горенето!
Това което виждате е „визуалният ефект'“ дължащ се на лесно изпаряемите и обилно „парящи“ носители.
Вкуса и ароматите ги усещате в устата и небцето си. А никотина си е само ваш, той е „ритника“ който усещате в гърлото си.
Няма дим, няма горене, няма смрад, няма пасивно пушене, няма фасове и пепел, няма пожари, няма рак, няма емфизем…
Никотина само помага на мозъка да работи по-добре ( да сте чувалили за писател, художник или композитор въздържател? ) и предава измамното и неуловимо усещане за щастие…
Та така, в „чорбичките“ няма нищо, което може да бъде по страшно от това което ядем, пием и дишаме ежедневно (за разлика от димящите и смърдящи парчета тютюн завити в книжка).
Да, идват от Китай, като синоним на менте и ерзац неща. Да, така е, просто единствено в Китай от това е създадена многомилионна индустрия, която не може да си позволи дори милиграм съмнение върху това което прави. Ако има дори един случай на доказана вреда – всичко това ще рухне.
Да, в Европа и Щатите няма подобно производство ( или има но в минимален размер), защото “ яде сопата“ на тютюневи картели, „Blu Chip“ фармацефтични хиени, докторски съсловия, държавни бюджети, трафиканти и черноборсаджии…Всички те имат интерес да пушите, независимо от това което говорят. Да пушите,да плащате, да боледувате, да Ви лекуват…да Ви погребват…
Мислех да продължа с това как аз лично се чувствам след почти половин година употреба на ужасните и неразбираеми химични субстанции които изпарявам за собствено удоволствие… но това е друга тема ;).

По дяволите ако човечеството продължи на употребява никотин, то това ще бъде по този начин….

Автор : Last Hope (e-puskom.net)