За електронните цигари …

Ако четете тези редове, то тогава със сигурност сте готови да се разделите с традиционните цигари и да направите последната крачка преди те да бъдат елиминирани изцяло от ежедневието ви.

Преди да продължим е от изключително значение да знаете, че електронните цигари НЕ СА БЕЗВРЕДНИ. Но са в десетки, ако не и стотици пъти, по-безопасни от стандартни.



По време на горенето, в пушека, който се отделя от стандартната цигара имат над 4000 опасни за здравето химични съединения, по-голямата част от които са факт в резултат на вторичната обработка на тютюна.

В общия и масов случай, електронната цигара е съставена от два основни елемента- батерия и изпарител, като във втория се налива течността, която се изпарява. В зависимост от предпочитанията си, течността за изпаряване може да бъде с различна концентрация на никотин, като на пазара се предлагат и течности без съдържание на никотин.

В състава на течността за изпаряване от електронна цигара влизат три основни съставки- PG (Propylene Glycol) и/или VG (Vegetable Glycerin) в различно %съдържание, никотин (%съдържание според вашите лични предпочитания, като има вариант и без неговото присъствие) и аромат (безбройни варианти, вариращи от по-традиционни решения като тютюневи есенции, ванилия, боровинка, ягода, … и се стигне до по-екстремни варианти, като хотдог, бира и бекон).

Налични за закупуване също така и т.н. „бази“, които ви дават възможност да изпарявате течност без какъвто и да било аромат и без съдържание на никотин. Същите ви дават възможност, ако пожелаете сами да си направите течност с аромат по свой избор.

Дискусиите за това вредни или не са електронните цигари са изключително остри, но истинските лабораторни изследвания в областта са единици. Тук (тук е преведено на Български) можете да научите любопитна информация от едно от най-новите изследвания, според резултатите от което употребата на електронни цигари носи минимални рискове за здравето, както на употребяващия, така и на околните.