Видове електронни цигари- Механични модове

С напредването на вашето пътешествие в света на електронните цигари все повече и повече ще започнете да чувате и виждате т.н. механични модове. В тази разновидност липсват каквито и да било електронни блокове за управление, защити и проводници. Задействането на токова верига става чрез директна връзка с батерията (отново VapingBG препоръчва употребата единствено и само на IMR батерии), което води до известна опасност при употребата. Със сериозна доза внимание и здрав разум обаче, механичният мод е вечен, т.к.т реално при него няма какво да се счупи при нормална употреба.
IMG_20130906_115559
Механичните модове могат да бъдат разделени на три основни вида- с бутон от долната страна на долната капачка, с бутон острани в долната част и с бутон в горната част. Съществуват, разбира се и изключения, като едно от най-интересните е „родено“ в България- модът KeFf, който освен с нестандартния си „спусък“ се отличава и с това, че е представител на т.н. хибридни модове. Тази разновидност на механичните модове се характеризира с монолитна конструкция, в която батерийният отсек и изпарителя са едно цяло или са направени да работят единствено и само заедно.

ALIM5151

Keff IMG_20130323_200729

Основното предимство е и основният недостатък на механичните модове. Докато при регулираните модове, електронният блок е в състояние да „компенсира“ и изтисква батерията според вашите предпочитания, при „механиките“ всичко се определя от моментния заряд на батерията, нейното качество и намотката на изпарителя. Грубо казано сте зависими от батерията и уменията си да правите нискоомни намотки (0.9-1.4 ома), които могат да бъдат посочена като оптимален диапазон за работа с механични модове. Преодоляването на тези перипети обаче ви гарантира най-доброто изпаряване.

ALIM5156

Механичните модове могат да бъдат разделени и спрямо конструкцията и размера на батерията, която могат да използват. Двете основни групи са такива с отделни тръбни сегменти, подходящи за употреба на батерии 18350, 18500 и 18650, и т.н. телескопични модове, при които чрез развиване/завиване на двете основни звена, се постига желаната конфигурация за съответната батерия.
IMG_20130906_115657 IMG_20130906_115711
Механичните модове са най-доброто, което може да ви се случи в ежедневието ви на вейпър, но трябва да се има предвид, че тази разновидност на електронните цигари изискват опит и сериозна доза допълнително внимание.