* !!Често срещани съкращения и термини!!    ----->>>>> + -  за показване и скриване >>>>>>>

510 – Най-често използваното резбово съединяване на изпарителя към устройство. Резбата е 7х0,5 .
18350 - Модел батерия използвана в изпарителни устройства. С размери височина-35мм ширина-18мм
18490 - Модел батерия използва се в някои модели модове. Размери височина-49мм ширина-18мм
18500 - Друг модел батерия също използвана в някои модове. Размери височина-50мм ширина-18мм
18650 - Една от най-разпространените батерии за модове. Размери височина-65мм ширина-18мм
26650 -Малко по-голяма, също разпространена батерия. Размери височина-65мм ширина-26мм
Adapter – Used to allow a specific style of atomizer or cartomizer to fit onto a different styles of batteries.
Analog – Или казано по нашенски Аналогова цигара(обикновена цигара)
APV - Advanced Personal Vaporiser-Изпарително устройство за напреднали
Atomiser, Atomizer, Atty - Атомайзерът е нагревателен елемент в електронната цигара, който превръща икотиновата
течност в пара.Има няколко различни вида атомайзери. Всеки атомайзер се различава по своя дизайн и резби.
Някои са предназначени да произвеждат по-големи количества пара, други са специално предназначени за производство
на по-ароматна пара или “удар в гърлото”. Атомайзерите обикновено се използват с отделна касета или резервоар в който
се намира никотиновата течност.
Automatic – (Aвтоматични) Става въпрос за първото поколение електронни цигари с външен вид като на истински такива. Те са автоматични, защото подаването на напрежение към намотката става, когато започнете да дърпате през мундщука в случая филтъра. Няма старт бутон, а се използва микрофон или датчик. Друго име, под което можете, да ги срещнете е cig-a-like.
Batt – Съкращение на думата Battery. Означава батерия(и)
Battery –Батерия това е частта в електронната цигара, която се използва за захранване на намотката с енергия. При което се отделя топлина, която превръща Е-Течноста в пара.
Box Mod - Устройство за изпаряване с форма на кутия или подобна.
Cartridge, Cart – Пластмасов резервоар в който има абсорбиращ материал. Той служи, като резервоар за съхранение на Е-течността.
Cartomizer, Cartomiser, Carto – Tова е патрон или пълнител за еднократна употреба познат също, като Cartridge.
Cartomizer, Cartomiser Tank - Maлък резервоар(Танк) събиращ от 1,6-6 милилитра Е-течност.

1. Общ външен вид.
2. Тук е показан леко прозрачен за да се вижда устройството му.
3. Резервоар(Танк).
4. Polyfill-използван като фитил
5. Нагревателна намотка.
6. База с резба за свързване към батерията.
Charger – Зарядно за батерии.
Cig-a-likes – Това е първият модел електронна цигара, приличаща изцяло на аналогова такава.
Clearomiser, Clearomizer - Клеаромайзера е вид Картомайзер при който се вижда нивото на Е-Течноста и е обозначено на самия Танк(резервоар) в милилитри.

1. Общ външен вид.
2. Drip typ или мундщук.
3. Прозрачен резервоар разграфен в милилитри за по-лесно следене на оставащата Е-Течност в Клеаромайзер(Tank-резервоара).
4. Фитил
5. База с резба за свързване към батерията.
6. Нагревателна намотка.
Clone – Tова е копие на даден продукт. Също така го наричаме Клонинг.
Coil - Намотка
DCA - DCA площадка се използва при първоначалните модели RBA изпарители(306 Drip Cup Adapter-RDA) за накапване. DCA също означава Dual Coil Atomaizer Двойно Намотков Атомайзер което се използва в някои модели iGo и iClear 30.
DIY (Do-It-Yourself) – Направи си сам отнася се за хората, които сами си правят течностите за електронната цигара.
DCC - Dual Coil Cartomaizer-Двойно Намотков Картомайзер съдържа две намотки вместо една.
DCT - Dual Coil Cartomiser-Tank Двойно Намотков Картомайзер Танк
Debridged Atomiser - Това е преработка на два модела атомайзери 306/510 да заработят като един общ.
Direct Dripping or Dripping - Директно накапване или накапване Това е когато Е-Течноста се накапва направо в изпарителя.
DL (Direct Lung)- Директно вдишване на парата в белият дроб , без да се задържа в устата.
Dripping - Накапване метод за добавяне на Е-Течност в изпарителя. Това е когато потребителя накапва директно върху фитила няколко капки Е-Течност преди да започне да Вейпва.
Drip Tip –Дрип Тип или Дрипка
Dry Burn - Драй-Бърн метод за премахване на нагара от нагревателя .
E-Cig – Съкращение на Електронна цигара.
E-Juice – Нарича се още Е-Liquid или Е-Течност. Използва се в Електронните цигари, като течност за изпаряване.
Ego - Това е електронна цигара от първите поколения която използва 510 резба за своите аксесоари.
Electronic Cigarette – Устройство което загрява Е-Течността докато тя се превърне в пара.
Flooding - Наводнение получава се когато в изпарителя влезе прекалено много течност.
High Resistance or Standard Resistance - Атомайзер с високо съпротивление на реотана . За работата му е нужно по-високо напрежение.
Hot Spot -Причинява се от късо съединение в намотката.
Hybrid - Се нарича мод със специално изградена хибридна връзка между него и обслужваемия Генезис изпарител.
ICR Battery - E вид Литиево-Кобалтова акумулаторна батерия.
IMR Battery - E Литиево-Манганова акумулаторна батерия. Наричат ги още “high drain batteries”(с високо отдаване).
Isopropyl Alcohol - Изопропилов алкохол е течен разтвор, който се използва за почистване на някои части от електронна цигара или аксесоарите и например изпарители, връзки с батерията и други.
Joules - един от методите за измерване и контролиране на температурата в модовете.
Juice – Е-Сок, Е-Течност или това е течността която се изпарява при употребата на Електронна цигара.
Kanthal - Кантал е вид проводник който се използва за направата на нагревателни реотани в Електронните цигари.
Kick - Кик е модул предназначен да пасва във стандартен механичен мод. Превръща устройството в регулируем вариват, добавя някои защити и увеличава безопасността му.
Leaking – Tечове, това може да се случи, когато твърде много Е-Течност се добави към изпарителя. Или когато се е събрало, голямо количество конденз в изпарителната камера.
LED - Това е съкращение на светодиод.
LiFePO4 battery - Това е Литиево-Железен-Фосфат акумулаторна батерия.
Light Emitting Diode, LED – Това е многоцветен диод, който се използва в електронните устройства за да индикира, кога се зарежда, активира, превършва батерията и др.
Liquid – Нарича се Е-Течност или Е-Сок. Това е течност, която се изпарява, когато се използва електронна цигара.
Low Resistance, LR – Атомайзер или Картомайзер с нискоомна намотка. Това обикновено води до по-бързото му загряване и по-обилна пара.
mAh - Представлява милиампер часа. Най-общо казано, показва колко дълго ще издържи батерията.
Manual – Ръчна или батерия за електронна цигара, която има бутон(обикновено горе или отстрани на батерията) от където се активира нагревателя.
Mesh - Меш
Milligrams, mg – Милиграма(мг) количеството никотин в Е-Течността.
Millilitres, ml – Милилитри(мл) количеството течност в съдът в който се намира.
Mini – Mини така наричат електронните цигари който приличат на аналогови.
Modder - Е Вейпър който сам обича да си изгражда устройства.
Mod – Мод се разглежда в три основни категории:
Механичен Мод без електроника.
Електронен Мод(VV/VW/TC) използва електроника за подаване на напрежение към намотката.
Бокс Мод, може да е без или със електроника в зависимост от конфигурацията.
Mod Fuse– Предпазител(бушон)за Мод има кръгла форма с диаметър, като на батериите които ще се ползват. Поставя се в отделението за батериите от към(+)позитивната или (-)негативната страна на батерията. Това вече зависи от модела на предпазителя. Koгато стане късо съединение или се повиши температурата на батерията, предпазителят се задейства и прекъсва напрежението.
MTL - Когато парата се задържа в устата и след това се вкарва в белите дробове (стандартно пушене на цигара)
Multimeter -Мултиметър, Мултитестер или Мултицет известен още като Волт-Ом метър е електронен измервателен уред, който съчетава в себе си няколко измервателни функции. Това вече, зависи от модела и спецификацията му.
Needle tipped bottles - Това е специално предназначена пластмасова бутилка(туба) с железен накрайник (тип игла с отрязан връх), която се използва за зареждане на изпарители при които, мястото от където се зареждат е ограничено и тясно.
Nichrome - Нихром вид проводник използва за направата на нагревателни реотани в Електронните цигари.
Nicotine-Никотинът - Е безцветно, отровно съединение, естествено срещано в тютюневото растение.
Noob - Начинаещ
Ohm-Ом-Мярка за съпротивление.
Organic Cotton - Oрганичен памук използва се като фитил в изпарителите.
Passthrough-Пасстру Устройство за изпаряване което се включва към ЮСБ.
Pen Style- Тип писалка един от многото видове електронни цигари.
Personal Charging Case, PCC – Нещо като Пауер Банк.
Personal Vaporizor, PV – Лично изпарително устройство.
Propylene Glycol, PG –ПГ(PG) Пропиленгликол
Protected Batteries - Защитени батерии разполагат с вградена миниатюрна платка, която ги предпазва от преразреждане.
Rebuildable Atomisers - Обслужваеми изпарители се предлагат в различни разновидности.
Replacement Coil - Сменяема намотка тя е важна част в изпарителя. Излиза много по-изгодно от сменяемите глави. Но си иска сръчност от ваша страна.
RBA - RBA-РБА
RDA - RDA-РДА
RDTA - RDTA-РДТА
RTA - RTA-РТА
Shelf Life & Storage -Срок на годност и съхранение - Съхранявайте електронни течности на хладно и тъмно, но не студено. Избягвайте съхранение в хладилник,студените температури допринасят за разпадане химикалите и ги кара да се разделят. По същия начин се избягва висока температура и пряка слънчева светлина. Срока на годност се счита за две години. Ако купувате електронни течности, които не разполагат със срок на валидност, трябва да обърнете внимание на датата на покупката, за да имате обща представа с какво си имате работа.
Smoke Juice – Нарича се също и E-Liquid(Е-Течност) или E-Juice(Е-Сок). Това е течност, която се изпарява, когато се използва електронна цигара.
Starter Kit – Комплект за начинаещи който включва основно оборудване за електронна цигара, предназначено за начинаещи потребители.
Steeping – Отлежаване на домашно приготвени течностти  , след като сме добавили аромат. Времето за отлежаване е нужно , за да се разгърне аромата.
Stealth Vaping - техника на изпаряване използвана от Вейпърите, когато искат да не правят големи облаци.
Sub-ohming - Под-ома използва се от опитни вейпъри за изграждане на ниско омни намотки за произвеждане на големи облац.
Sweet Spot - Tова е баланс от няколко променливи, необходимо за постигане на задоволително вейпване. Тези променливи са напрежение, мощност, устойчивост и температурата на изпаряване.
Throat Hit, TH - Удар в гърлото
Vape – Вейп, вейпвам Действието ,когато използваме електронна цигара. От електронните цигари излиза пара а не дим обикновено, това се нарича Vaping(Вейпинг).
Vapor Cigarette – термин,който се отнася за електронните цигари.
Vapor Production - Паро производство това е свързано с Е-Течноста и количеството пара което може да се създаде чрез Вейпване. Това е изцяло свързано с Е-Течноста, настройките и начина на вейпване.
Variable-Voltage(VV) - Променливо напрежение устройството дава на потребителя възможност за регулиране напрежението на изпарителя.
Variable-Wattage - Настройваме желаната мощност , а самото устройство се грижи , какъвто и изпарител с каквото и съпротивление на намотката да сложим , то винаги да работи на зададената от нас мощност
Vegetable Glycerol or Vegetable Glycerin, VG – Глицерин
Wick – Фитил в някой случай, може да бъде използван меш или стоманено неръждаемо въже за фитил.

Автор Тема: Какъв да бъде старта?  (Прочетена 3404 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен moby

• Hero Member
  • Публикации: 2378
  • Вейпо нема умре!
    • knitwicks.com
  • Местонахождение: Красно село
Какъв да бъде старта?
« -: 10 декември 2014 - 16:45 »
Създавам тази тема, в продължение на дискусията в темата Запитване от новак относно покупка на мод и с цел подпомагане на решилите се да започнат или подновят изпаряването.
Идеята ми е да се опитаме да обобщим нещата тук без да изпадаме във фундаменталния въпрос на изпаряването оригинал или клон.
За всички е ясно, че оригинала е по - добър. По - добър, но и много кратно по - скъп.
Всеки сам решава! Същността на темата е да подпомогнем избора на оптималния вариант за стартова конфигурация (изпарител и захранващ модул). Да се разкрият какви са рисковете и възможностите на всяка една от многото предлагани модификации осигуряващи ни вкусната пара.

Предлагам всички да се обединим около мнението, че основното, независимо от типа устройство е разума. Точно разумното ползване на всяко едно устройство е основната техника за безопасност.
Мога да дам и пример, едва ли и най - мощните хипер ултра ватови многобатерийни и вискоковолтови модове с наноомни намотки са по - опасни от 18 годишен тинейджър яхнал 150 + коня.

Свързани теми:

За нови колеги но не само
Запитване от новак относно покупка на мод
Вашият Избор

Разбира се във форума има още много теми, ревюта и прочие

« Последна редакция: 10 декември 2014 - 16:57 от moby »
По-арно си е да е просто, голо и с дупка от долу!

Неактивен OXYGEN

• Jr. Member
  • **
  • Публикации: 50
Re: Какъв да бъде старта?
« Отговор #1 -: 10 декември 2014 - 17:11 »
Цената на Кайфун лайт + е около 130лв с доставката.
Добро копие (но все пак копие и при директно съпоставяне разликите са очевидни)е минимум 50.
За новак не знам, но за човек, който знае вече, че кайфун му харесва, не мисля да е толкова непосилно да не се занимава с китайски имитации.

Неактивен човекА с кайфуна

• Sr. Member
  • Публикации: 342
« Отговор #2 -: 10 декември 2014 - 23:14 »
Какъв да бъде... може да бъде почти всичко. Според мен, трябва малко повече четене и по-малко въпроси. Цялата информация я има налична в този (и не само в този) форум. Нужно е човек да отдели не повече от 30 минути за да добие добра представа. Никога не съм разбирал идеята някой да изисква персонално форумно информиране, само защото нямал опит. През форума няма да получи опит и това, че го мързи да потърси в няколко теми не е оправдание. Това бе е call center, нали?

Неактивен prinzesata

• Hero Member
  • Публикации: 659
« Отговор #3 -: 05 януари 2015 - 12:58 »
  Гледам темата започната преди време от Моби и така си останала. Всички активно пишещи тук са се отдалечили от старта отдавна и сякаш забравиха,че основната идея е чисто и просто да НЕ ПУШИМ.

Това е водещото за всеки посегнал към алтернативата-да се отърве от смръдливия вреден навик.

Първо и основно трябва да сме наясно,че "Насила хубост не става". Докато човек не вземе сам съзнателно решение,че НЕ ИСКА да пуши и най-тузарския хардуер е безполезен.

Ще изходя от позицията на човек,който си няма грам понятие от Вейпинг.

Събуждаш се сутринта и решаваш,че ще опиташ да спреш цигарите. Чувал си,че някой ги заместват с електронни и решаваш да пробваш.

Пишеш Гугъл електронна цигара и ти излизат камара супер фИешън,слим,ултра модерни стартови комплекти  :D,които в същото време са супер фИешън,слим,ултра, отчайващо непригодни за целта и начинанието......Но ти няма как да го знаеш. В тоя случай аз лично съветвам всеки мераклия да се огледа за някой човек наоколо смучещ фазомер. Дори да е непознат-спирате го на улицата и питате. Това му е хубавото на вейп обществото,че сме склонни да помогнем и това не е илюзия. Мен лично са ме спирали десетки пъти или са ме заговаряли в заведение непознати. Звънят ми познати на познати и т.н.

Убедих се,че за успешен старт  е много ама много важено първото ти персонално изпаряващо устройство да е стабилно и да изисква минимум ангажираност.
  Така...някой ни насочва към електронен магазин или към аналогов такъв/това е доста по-добър вариант,но за съжаление освен София,Варна и Пловдив другите градове са лишени от тази възможност/.

Сдобиваме се с първия си комплет:батерия,нетечащ картомайзер,зарядно и течност задължително с тютюнев/относително/ аромат.
  От този ден започва борбата със себе си.....Целта е да НЕ ПУШИМ! Това трябва да си го набие човек в главата,не хайде сега ще запаля пък от утре вече няма....ама колегите излизат на фас пауза няма сега аз да смуча фазомера ще си запаля с тях НЕ! Има ли го тоя момент отказването става мисия невъзможна и много скоро хубавата електронна цигара ще топли чекмеджето,а ние ще си пуфкаме пак смръдливките.

Относно стартовия комплект-вече има достатъчно кадърни и картомайзери и батерии,които да осигурят задоволяване на никотиновия глад поне докато приемем мисълта,че тук приликата на електронната цигара с аналогова е първия принцип на неуспеха.
  Това в общи линии е моето виждане за един успешен старт на базата на наблюдения върху хората около мен и личния ми опит. Не е лошо да заковете тая тема някъде в началото на раздела и от нея да се трие всичко съдържащо мерене на железа на кило и на размер  :D.

Неактивен deepblue

• Hero Member
  • Публикации: 1121
« Отговор #4 -: 05 януари 2015 - 13:22 »
   С всичко съм съгласен, освен с :

........................
  От този ден започва борбата със себе си.....Целта е да НЕ ПУШИМ! Това трябва да си го набие човек в главата,не хайде сега ще запаля пък от утре вече няма....ама колегите излизат на фас пауза няма сега аз да смуча фазомера ще си запаля с тях НЕ! Има ли го тоя момент отказването става мисия невъзможна и много скоро хубавата електронна цигара ще топли чекмеджето,а ние ще си пуфкаме пак смръдливките.
................

Казвам го от опит и личен и с познати ... Жена ми преди 7 години спря по този начин - от веднъж и край с тутуна ... Но на мен ми трябваха 5 години съвместно пушене и изпаряване ... С 'подопечните' наблюдавам същото ... нека първо се убедят, че с електронна цигара може да се замести обикновена, малко по малко... в кола, в работа, в къщи ... и в един момент сами решават дали ще минат изцяло на изпаряване ... В обратният случай - от утре спирам и съм само на електричка съм забелязал че много повече хора се връщат към цигарите и захвърлят електронната трайно ...

пп И за мен електронната цигара си е електронна цигара - заместител на тютюневата,  а не изпарително устройство или подобни заобикалки ...

Неактивен VodenDuh

• Hero Member
  • Публикации: 880
  • Местонахождение: София
« Отговор #5 -: 05 януари 2015 - 13:30 »
Аз пушех и изпарявах едновременно 2 седмици,но бях ТВЪРДО решил да спра цигарите.Изпушвах една две сутрин и една две вечер,като през деня не носех с мен цигари и не излизах с колегите за фас пауза.След две седмици само изпарявах ..и така до сега.На нова година запалих една пурета..не ми хареса и я загасих.Трудно  ми е  да си представя такъв дълъг период на паралелно пушене и изпаряване

Неактивен SashoGG

• Hero Member
  • Публикации: 1604
  • Местонахождение: Велико Търново
« Отговор #6 -: 05 януари 2015 - 13:58 »
Принцесата е много права,първото и най-важно условие е да искаш да спреш смръдливките,иначе всичко е безмислено.Имам голям опит с приятели и колеги,които решиха да пробват.Изприказвах мноооого приказки,съставих им конфигурация,която да им върши работа,но или не бяха готови да платят цената или просто се надяваха да молучат същото усещане,но на по ниска цена.Е...няма такъв филм.Така че моето мнение е ДА ГО ИСКАШ,иначе не си харчи парите.После вече може да стане хоби както при мен и непрестанно да ровичкам ,да навивам,не че нещо не е наред,ама ей така,да стане по хубаво.Имам и успешни опити,един колега каза изпуши последните си 2 цигари от кутията и от тогава ,повече от година си кара с Его-то и Т2,на 18 никотин.Харесва му как работят моите модове,но не желае ,така си му било добре.Няма лошо,важното е,че не е посягал към аналоговите.А при мен паралелно нещата продължиха поне 2 месеца.В един ден реших че ще съм само на тях и успях,като драмата беше първите десетина дни.Вече свикнах и с кафето и след храна да се насладя на парата,а всеки заклет пушач знае че не е същото.Его и Т2 бяха хардуера ми доста време,после започнах да се оглеждам за нещо по добро и като пристигна Вамото ми преоткрих изпаряването.Мисълта ми е,че има ли желание човек,на пазара у нас наред с ментетата има и свестни и не толкова скъпи варианти за старт.Винаги помагам на такива хора,но след кратък увод и разяснение им казвам-ако не го искате,няма смисъл да опитвате. :)

Неактивен deepblue

• Hero Member
  • Публикации: 1121
« Отговор #7 -: 05 януари 2015 - 14:10 »
...............Трудно  ми е  да си представя такъв дълъг период на паралелно пушене и изпаряване

Има много такива хора ... ем си пушат ем си изпаряват ... А и тогава наличните фазомери беха страшни боклуци ... интелижънс, вулкано ... а жената 4 години на е-хелт ... е нема такава мъка  :D
  Чак като излезе вижънското виви разбрах че електричките могат и да пушат, и да удрят и да са вкусни и даже да не течат :)

Неактивен Last Hope

• Hero Member
  • Публикации: 1211
« Отговор #8 -: 05 януари 2015 - 14:57 »
Спира се от раз-никакво мешане на тютюнева и електронна!

Една седмица тютюнките да ходят в джоба, с единствената утеха че ако вземе да се гърчи човека по земята от абстиненцията може и да си запали, но единствено като психологиеска бариера а не "ей само една, чИ съм са наял със зелИ с пИтелску" или " с тая ракия как да не си запаля".

Ако се кара на две ръце се получава обратен ефект плюс двоен и троен разход!
« Последна редакция: 05 януари 2015 - 15:25 от Last Hope »
Save the future from Degenerates! Chlorinate the Gene Pool!

Неактивен prinzesata

• Hero Member
  • Публикации: 659
« Отговор #9 -: 05 януари 2015 - 15:12 »
Off-Topic:
Ох близо 2 месеца носих една кутия Давидофф в чантата  :D :D. Накрая ги изхвърлих защото мязаха на баница,а и ми осмърдяваха чантата/странно но преди това не съм го усещала/

Неактивен Atila

• Hero Member
  • Публикации: 994
« Отговор #10 -: 05 януари 2015 - 15:57 »
Всичко това и на мен ми е много познато! Почти година 1 кутия Боро в колата 1 в чантата и 1 у нас, но не посягах към тях после не ми трябваха вече.Дано никога да не се сетя за това скъпо, смърдящо удоволствие 

Неактивен stocher

• Hero Member
  • Публикации: 3454
  • Местонахождение: България - Пловдив
« Отговор #11 -: 05 януари 2015 - 17:56 »
Аз също мисля по подобен начин. Първо трябва да си наясно със себе си, искаш ли го и защо. Имах период от три години без цигарен дим с помощта на една бележка на картонче в портфейла с пет причини да не пуша. Не ги помня точно, но бяха от рода на здраве, пари, мирис, какво бих си купил за тези пари и т.н. Това картонче важи за много човешки постъпки преди да ги извършиш. Е някой път сме спонтанни и върши работа, но тук не става. Вършеше работа, докато не реших че съм излекуван. Компаниите ми винаги са били от пушачи и пак започнах с една хубава цигарка сутрин и така пак до кутия. Повярвайте ми истинските цигари пречат, убедил съм се на база моето тяло в издържливост и способности.
В гига форума сме спорили, какъв трябва да е стартовия комплект. Един те праща на Луната, друг на Марс да събираш шишарки. Аз продължавам да твърдя, че трябва да е просто надеждна батерия, лесен евтин изпарител със сменяеми глави и хубава течност. И да траеш, натискаш определено време. Все още няма перфектен комплект и това отблъсква новите вейпъри. Трябва всеки сам да си даде шанс. Затова пак опираме до целите и желанията. Но това важи за човек проявил желание да спре цигарения дим и просто да намести в разнообразието от хардуер съобразено с неговото време, средства и възможностти.
Пътища много, но всеки сам избира своя!
Squape RS - 5pc. copies - China Swiss Vapes Forces

Неактивен 300MeSledv@

• Hero Member
  • Публикации: 1582
  • Целият в пара, жаден стои
« Отговор #12 -: 05 януари 2015 - 20:03 »
Според мен, всеки от нас като пушач, дълбоко в себе си е знаел и е искал да спре цигарите.

При мен, камъчето беше правилният изпарител - май Т2, и най обикновена батерийка.

Абсолютно нищо...  Което обаче доведе до вече 2 години и месец някъде без да съм купил една цигара.

Неактивен Stef

• Hero Member
  • Публикации: 504
« Отговор #13 -: 05 януари 2015 - 21:04 »
Преди месец стартирах един пичага директно с механика, Лайт и дрипка. По скайпа му обясних това онова. Първата му намотка заработи нормално, съобразява се с батериите, чете, гледа клипове и се развива. Ако на мен някой ми беше разяснил в самото начало механиките, обслужваемите изпарители и принципите, стоящи в основата на точно този вид уреди, то със сигурност нямаше да започна с Его и Т2.

Неактивен stocher

• Hero Member
  • Публикации: 3454
  • Местонахождение: България - Пловдив
« Отговор #14 -: 05 януари 2015 - 21:19 »
Стефандро, над 90% от хората се ужасяват при вида тези огромни железа, аз също в началото. Важно е да поемеш по правилния път, а после сам стигаш до някои изводи!
То и мама викаше - Учи, бре, учи ама дьятето нИще, сега щях да ви пиша от Луната с Лунохода Лунь Уан и навигаторката Луннната прашка!!! :cheers
Squape RS - 5pc. copies - China Swiss Vapes Forces