Сергей Зябко: Интервю с VapingStar

 

След като изпарителите „BY-ka“ от доста време присъства сред темите на българските форуми нямаше , как да не потърсим майстора от Минск за едно блиц интервю.Сергей Зяпко прие нашата покана и отговори на няколко въпроса специално за Vaping.bg и българските потребител на електронни цигари.

by-ka

Как се казваш?

Сергей Зябко
Колко време пуши и какво те накара да минеш на електронни цигари?
  С.З. 26 години стаж като пушач. На електронната цигара преминах по съвет на своята съпруга, след като преди това многократно се опитвах да се откажа от тютюнопушенето, но не се получаваше.
Каква беше реакцията на семейството и приятелите ти?
  С.З. Съпругата и децата бяха много радостни. Някои приятели гледаха с интерес и си задаваха въпроса, кога отново ще се върна към аналоговите. Не вярваха, че това ще помогне.
Колко време изпаряваш и по какъв начин електронните цигари промениха живота ти?
  С.З. С електронни цигари съм повече от три години. С преминаването към електрониката започнах да се чувствам много по-добре. Сутрешната ми кашлицата изчезна. С течение на времето, изпаряването за мен се превърна в хоби и възможност за припечелване 🙂
Каква беше първата ти електронна цигара?
  С.З. Първата ми електронна цигара беше Ego-T, но бързо разбрах, че тя не дава желания вкус и пара. Преминах на обслужваеми изпарители. Първият от тях беше „Самокрутка“ от известения в руските кръгове Доцент, в комбинация с Provari.
Механичен или регулируем мод?
С.З. За дълго време, 2 години, се радвах на Provari, преди година преминах на механичен мод, но понякога използвам вариват.
Какво използваш ежедневно – мод и изпарител?
  С.З. Изпарител – BY-ка :), мода – „Гильза” и понякога – IPV мини
За каква конфигурация си мечтаеш?
  С.З. Мечтая да направя свой мод
Любима течност (аромат)?
  С.З. Самосмес с аромат Kent от Smoke Flavor.
Какъв е твоя съвет към новите вейпъри?
  С.З. Колкото може по – бързо да се премине през курса на „платеното обучение” и да преминат на изпаряване с качествени модове и обслужваеми изпарители, желателно оргинални ☺
Как се реши да започнеш производство на собствени продукти?
  С.З. Собствено производство започнах, поради отсъствието по това време на хубави оригинални изпарители. За тях опашките бяха огромни и понякога трябваше да се чака по половин година. Направих изпарител за себе си – хареса ми, след това – неголяма серия. Първите произведени изпарители се оказаха по вкуса на вейпърите и така влязох в този бизнес.
Подготвяш ли нещо ново, с което да изненадаш и зарадваш потребителите на електронни цигари? Ако да, би ли ни дал жокер?
  С.З. Имам много планове в главата си, какво от тях реално ще се получи – ще покаже времето. В близко бъдеще – началото на продажбите на BY-ka V5. И не изоставям идеята си за производство на собствен мод.
Следиш ли новостите на пазара? Кой от новите продукти би отличил?
  С.З. Старя се да следя новостите на пазара. Но тъй-като не съм пробвал, не бих се ангажирал да отлича.
Как си представяш бъдещето на електронните цигари?
  С.З. За електронните цигари има голямо бъдеще, колкото и да им се противопоставя цялата тютюнева индустрия. Електронната цигара – това е реален способ да спреш да пушиш, истински убиец на аналоговите цигари. В близко бъдеще, аз мисля, че електронните цигари ще доминират над аналоговите.
Виждаш ли друга възможност различна от фитил и реотан?
  С.З. В сегашно време не виждам реална алтернатива.
Нашествието на клонингите не подмина и теб, как мислиш помагат или пречат китайските реплики?
  С.З. Клонове, реплики – това е път без изход за развитието на бизнеса. Не говоря за етичните норми. За производителите, мисля че те носят голяма вреда. Но още по – голяма вреда, колкото и да е странно, те носят на потребителя. Да, те са евтини, но в основни линии китайците не разбират какво правят и как такова устройство да работи правилно.
Каква е ролята на форумите за развитието на вейпинга?
  С.З. Трудно е да се оцени ролята на форумите, те са като буквар за ученика ☺
Какво те кара да продължаваш напред?
  С.З. Вейпинг, това е достатъчно ново, младо направление. Асортиментът и количеството на устройствата се увеличава с всяка година, а даже и с всеки месец. За това е необходимо постоянно да бъдеш във форма, да измисляш нещо ново и да осъвършенстваш своите изделия.
Какъв човек си извън вейпинг обществото?
  С.З. Аз съм нормален човек, увличам се по риболов.
Твоето послание към потребителите на електронни цигари в България?
С.З. Мили приятели! Искам да ви пожелая това ваше увлечение да стане реален път към здравословния начин на живот, пожелавам ви хубави оригинални устройства, нови открития и много вкусна пара. Успех! С най – искрени пожелания Сергей.

  • Иnтервюто е взето с любезното съдействие на Док  и Моби, редактор Ванчи