Клон на Като Бокс мод (KATO SQUARE BOX MOD)

След Astro и Hammer корейците от KATO, яхнаха вълната и представиха своя KATO SQUARE BOX MOD. 
Е не мина много време след това и се появиха и китайските копия. 
Точно едно от тези копия (клонинги) ще представя в следващите редове.
Още с появата си този мод ме грабна и знаех, че рано или късно аз ще го добавя към колекцията си. След появата на клонингите му   (Все пак цената на оригинала от 240$ навяваше известни притеснения в мен) това стана реалност. 
Спрях се на продукта произведен от Limwell и го поръчах. 
След една седмица вече държах KATO SQUARE BOX MOD 1:1 Clone в ръцете си. 
Нямах търпение да разопаковам пакета. В него намерих син калъф за съхранение (несесер) с надпис KATO, а в него самият той – модът, шестограм и резервна пружина.


Не се стърпях, прехвърлих батерията и изпарителя си от до тогава ползваната комбинация (отново копие на продукт на КАТО – Astro mech mod) и …
Въпреки някои мои притеснения, дали ще ми е удобен този четвъртит атрибут, KATO се оказа много сгоден, макар и въз тежичък. Прилепва и се скрива в ръката. 
Бутона е подобен на този на Astro-вия
 ,
разположен така, че палеца ми, независимо дали го държа с лява или дясна ръка, сякаш инстинктивно застава на него. Ходът му е около 2-3mm, твърдостта на пружината е точно по вкусът ми – средно твърда.  
Корпуса е направен от три части. Горната с предпазния пръстен и долната са от полирана стомана (по данни от производителя SS 304) и средна част от алуминий с матов финиш. В средната алуминиева част впечатление правят фрезованите декорации, съответно надпис KATO от едната и птица (според мен Феникс) и номер (предполагам за клонинга не уникален) разположен под нея.
Трите части са сглобени посредством четири болта M3 х 12 с вътрешен шестограм. 
KATO SQUARE BOX MOD позволява употребата на изпарители с диаметър до 23mm, като централния пин е регулируем. Също така фланеца позволява да се променя разположението на отвора за въздух на изпарителите със страничен такъв, с цел избягване на неволното му запушване при захвата на мода. За изпарителите с долно засмукване на въздух са предвидени дълбоки, разположени на кръст канали

Пространството между долната част на корпуса и фланеца може да бъде ползвана за монтаж на КИК, но за целта ще е необходимо преправянето на централния пин
.
Устройството работи с 18650 батерия, като контакта с нея се осъществява посредством пружина в долният край и бутона в горния. 
След една седмица ползване на този бокс мод не съм усетил загряване на корпуса или бутона. 
Също така не съм имал усещане за лош контакт, при активация. 

ТЕХНИЧЕСКИ ХАРАКТЕРИСТИКИ:

Материал – стомана 304 и алуминий, месингов централен пин и контактен болт на бутона;

Височина без изпарител – 92mm
Ширина – 50mm
Дебелина – 23mm
Тегло без батерия и изпарител ~ 0,300kg

Батерия – 18650
Конектор – 510







Продукта може да закупите на цена  59$ от >>ТУК<<  или  от 47.49$ от >>ТУК <<

БЕЗПЛАТНА доставка!!

Обсъждане във форума на vaping.bg