* !!Често срещани съкращения и термини!!    ----->>>>> + -  за показване и скриване >>>>>>>

510 – Най-често използваното резбово съединяване на изпарителя към устройство. Резбата е 7х0,5 .
18350 - Модел батерия използвана в изпарителни устройства. С размери височина-35мм ширина-18мм
18490 - Модел батерия използва се в някои модели модове. Размери височина-49мм ширина-18мм
18500 - Друг модел батерия също използвана в някои модове. Размери височина-50мм ширина-18мм
18650 - Една от най-разпространените батерии за модове. Размери височина-65мм ширина-18мм
26650 -Малко по-голяма, също разпространена батерия. Размери височина-65мм ширина-26мм
Adapter – Used to allow a specific style of atomizer or cartomizer to fit onto a different styles of batteries.
Analog – Или казано по нашенски Аналогова цигара(обикновена цигара)
APV - Advanced Personal Vaporiser-Изпарително устройство за напреднали
Atomiser, Atomizer, Atty - Атомайзерът е нагревателен елемент в електронната цигара, който превръща икотиновата
течност в пара.Има няколко различни вида атомайзери. Всеки атомайзер се различава по своя дизайн и резби.
Някои са предназначени да произвеждат по-големи количества пара, други са специално предназначени за производство
на по-ароматна пара или “удар в гърлото”. Атомайзерите обикновено се използват с отделна касета или резервоар в който
се намира никотиновата течност.
Automatic – (Aвтоматични) Става въпрос за първото поколение електронни цигари с външен вид като на истински такива. Те са автоматични, защото подаването на напрежение към намотката става, когато започнете да дърпате през мундщука в случая филтъра. Няма старт бутон, а се използва микрофон или датчик. Друго име, под което можете, да ги срещнете е cig-a-like.
Batt – Съкращение на думата Battery. Означава батерия(и)
Battery –Батерия това е частта в електронната цигара, която се използва за захранване на намотката с енергия. При което се отделя топлина, която превръща Е-Течноста в пара.
Box Mod - Устройство за изпаряване с форма на кутия или подобна.
Cartridge, Cart – Пластмасов резервоар в който има абсорбиращ материал. Той служи, като резервоар за съхранение на Е-течността.
Cartomizer, Cartomiser, Carto – Tова е патрон или пълнител за еднократна употреба познат също, като Cartridge.
Cartomizer, Cartomiser Tank - Maлък резервоар(Танк) събиращ от 1,6-6 милилитра Е-течност.

1. Общ външен вид.
2. Тук е показан леко прозрачен за да се вижда устройството му.
3. Резервоар(Танк).
4. Polyfill-използван като фитил
5. Нагревателна намотка.
6. База с резба за свързване към батерията.
Charger – Зарядно за батерии.
Cig-a-likes – Това е първият модел електронна цигара, приличаща изцяло на аналогова такава.
Clearomiser, Clearomizer - Клеаромайзера е вид Картомайзер при който се вижда нивото на Е-Течноста и е обозначено на самия Танк(резервоар) в милилитри.

1. Общ външен вид.
2. Drip typ или мундщук.
3. Прозрачен резервоар разграфен в милилитри за по-лесно следене на оставащата Е-Течност в Клеаромайзер(Tank-резервоара).
4. Фитил
5. База с резба за свързване към батерията.
6. Нагревателна намотка.
Clone – Tова е копие на даден продукт. Също така го наричаме Клонинг.
Coil - Намотка
DCA - DCA площадка се използва при първоначалните модели RBA изпарители(306 Drip Cup Adapter-RDA) за накапване. DCA също означава Dual Coil Atomaizer Двойно Намотков Атомайзер което се използва в някои модели iGo и iClear 30.
DIY (Do-It-Yourself) – Направи си сам отнася се за хората, които сами си правят течностите за електронната цигара.
DCC - Dual Coil Cartomaizer-Двойно Намотков Картомайзер съдържа две намотки вместо една.
DCT - Dual Coil Cartomiser-Tank Двойно Намотков Картомайзер Танк
Debridged Atomiser - Това е преработка на два модела атомайзери 306/510 да заработят като един общ.
Direct Dripping or Dripping - Директно накапване или накапване Това е когато Е-Течноста се накапва направо в изпарителя.
DL (Direct Lung)- Директно вдишване на парата в белият дроб , без да се задържа в устата.
Dripping - Накапване метод за добавяне на Е-Течност в изпарителя. Това е когато потребителя накапва директно върху фитила няколко капки Е-Течност преди да започне да Вейпва.
Drip Tip –Дрип Тип или Дрипка
Dry Burn - Драй-Бърн метод за премахване на нагара от нагревателя .
E-Cig – Съкращение на Електронна цигара.
E-Juice – Нарича се още Е-Liquid или Е-Течност. Използва се в Електронните цигари, като течност за изпаряване.
Ego - Това е електронна цигара от първите поколения която използва 510 резба за своите аксесоари.
Electronic Cigarette – Устройство което загрява Е-Течността докато тя се превърне в пара.
Flooding - Наводнение получава се когато в изпарителя влезе прекалено много течност.
High Resistance or Standard Resistance - Атомайзер с високо съпротивление на реотана . За работата му е нужно по-високо напрежение.
Hot Spot -Причинява се от късо съединение в намотката.
Hybrid - Се нарича мод със специално изградена хибридна връзка между него и обслужваемия Генезис изпарител.
ICR Battery - E вид Литиево-Кобалтова акумулаторна батерия.
IMR Battery - E Литиево-Манганова акумулаторна батерия. Наричат ги още “high drain batteries”(с високо отдаване).
Isopropyl Alcohol - Изопропилов алкохол е течен разтвор, който се използва за почистване на някои части от електронна цигара или аксесоарите и например изпарители, връзки с батерията и други.
Joules - един от методите за измерване и контролиране на температурата в модовете.
Juice – Е-Сок, Е-Течност или това е течността която се изпарява при употребата на Електронна цигара.
Kanthal - Кантал е вид проводник който се използва за направата на нагревателни реотани в Електронните цигари.
Kick - Кик е модул предназначен да пасва във стандартен механичен мод. Превръща устройството в регулируем вариват, добавя някои защити и увеличава безопасността му.
Leaking – Tечове, това може да се случи, когато твърде много Е-Течност се добави към изпарителя. Или когато се е събрало, голямо количество конденз в изпарителната камера.
LED - Това е съкращение на светодиод.
LiFePO4 battery - Това е Литиево-Железен-Фосфат акумулаторна батерия.
Light Emitting Diode, LED – Това е многоцветен диод, който се използва в електронните устройства за да индикира, кога се зарежда, активира, превършва батерията и др.
Liquid – Нарича се Е-Течност или Е-Сок. Това е течност, която се изпарява, когато се използва електронна цигара.
Low Resistance, LR – Атомайзер или Картомайзер с нискоомна намотка. Това обикновено води до по-бързото му загряване и по-обилна пара.
mAh - Представлява милиампер часа. Най-общо казано, показва колко дълго ще издържи батерията.
Manual – Ръчна или батерия за електронна цигара, която има бутон(обикновено горе или отстрани на батерията) от където се активира нагревателя.
Mesh - Меш
Milligrams, mg – Милиграма(мг) количеството никотин в Е-Течността.
Millilitres, ml – Милилитри(мл) количеството течност в съдът в който се намира.
Mini – Mини така наричат електронните цигари който приличат на аналогови.
Modder - Е Вейпър който сам обича да си изгражда устройства.
Mod – Мод се разглежда в три основни категории:
Механичен Мод без електроника.
Електронен Мод(VV/VW/TC) използва електроника за подаване на напрежение към намотката.
Бокс Мод, може да е без или със електроника в зависимост от конфигурацията.
Mod Fuse– Предпазител(бушон)за Мод има кръгла форма с диаметър, като на батериите които ще се ползват. Поставя се в отделението за батериите от към(+)позитивната или (-)негативната страна на батерията. Това вече зависи от модела на предпазителя. Koгато стане късо съединение или се повиши температурата на батерията, предпазителят се задейства и прекъсва напрежението.
MTL - Когато парата се задържа в устата и след това се вкарва в белите дробове (стандартно пушене на цигара)
Multimeter -Мултиметър, Мултитестер или Мултицет известен още като Волт-Ом метър е електронен измервателен уред, който съчетава в себе си няколко измервателни функции. Това вече, зависи от модела и спецификацията му.
Needle tipped bottles - Това е специално предназначена пластмасова бутилка(туба) с железен накрайник (тип игла с отрязан връх), която се използва за зареждане на изпарители при които, мястото от където се зареждат е ограничено и тясно.
Nichrome - Нихром вид проводник използва за направата на нагревателни реотани в Електронните цигари.
Nicotine-Никотинът - Е безцветно, отровно съединение, естествено срещано в тютюневото растение.
Noob - Начинаещ
Ohm-Ом-Мярка за съпротивление.
Organic Cotton - Oрганичен памук използва се като фитил в изпарителите.
Passthrough-Пасстру Устройство за изпаряване което се включва към ЮСБ.
Pen Style- Тип писалка един от многото видове електронни цигари.
Personal Charging Case, PCC – Нещо като Пауер Банк.
Personal Vaporizor, PV – Лично изпарително устройство.
Propylene Glycol, PG –ПГ(PG) Пропиленгликол
Protected Batteries - Защитени батерии разполагат с вградена миниатюрна платка, която ги предпазва от преразреждане.
Rebuildable Atomisers - Обслужваеми изпарители се предлагат в различни разновидности.
Replacement Coil - Сменяема намотка тя е важна част в изпарителя. Излиза много по-изгодно от сменяемите глави. Но си иска сръчност от ваша страна.
RBA - RBA-РБА
RDA - RDA-РДА
RDTA - RDTA-РДТА
RTA - RTA-РТА
Shelf Life & Storage -Срок на годност и съхранение - Съхранявайте електронни течности на хладно и тъмно, но не студено. Избягвайте съхранение в хладилник,студените температури допринасят за разпадане химикалите и ги кара да се разделят. По същия начин се избягва висока температура и пряка слънчева светлина. Срока на годност се счита за две години. Ако купувате електронни течности, които не разполагат със срок на валидност, трябва да обърнете внимание на датата на покупката, за да имате обща представа с какво си имате работа.
Smoke Juice – Нарича се също и E-Liquid(Е-Течност) или E-Juice(Е-Сок). Това е течност, която се изпарява, когато се използва електронна цигара.
Starter Kit – Комплект за начинаещи който включва основно оборудване за електронна цигара, предназначено за начинаещи потребители.
Steeping – Отлежаване на домашно приготвени течностти  , след като сме добавили аромат. Времето за отлежаване е нужно , за да се разгърне аромата.
Stealth Vaping - техника на изпаряване използвана от Вейпърите, когато искат да не правят големи облаци.
Sub-ohming - Под-ома използва се от опитни вейпъри за изграждане на ниско омни намотки за произвеждане на големи облац.
Sweet Spot - Tова е баланс от няколко променливи, необходимо за постигане на задоволително вейпване. Тези променливи са напрежение, мощност, устойчивост и температурата на изпаряване.
Throat Hit, TH - Удар в гърлото
Vape – Вейп, вейпвам Действието ,когато използваме електронна цигара. От електронните цигари излиза пара а не дим обикновено, това се нарича Vaping(Вейпинг).
Vapor Cigarette – термин,който се отнася за електронните цигари.
Vapor Production - Паро производство това е свързано с Е-Течноста и количеството пара което може да се създаде чрез Вейпване. Това е изцяло свързано с Е-Течноста, настройките и начина на вейпване.
Variable-Voltage(VV) - Променливо напрежение устройството дава на потребителя възможност за регулиране напрежението на изпарителя.
Variable-Wattage - Настройваме желаната мощност , а самото устройство се грижи , какъвто и изпарител с каквото и съпротивление на намотката да сложим , то винаги да работи на зададената от нас мощност
Vegetable Glycerol or Vegetable Glycerin, VG – Глицерин
Wick – Фитил в някой случай, може да бъде използван меш или стоманено неръждаемо въже за фитил.

Автор Тема: Flavour Art  (Прочетена 21071 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен stocher

• Hero Member
  • Публикации: 3454
  • Местонахождение: България - Пловдив
Re: Flavour Art
« Отговор #180 -: 30 октомври 2016 - 13:13 »
Аз много рядко бъркам и ползвам веднага. Обикновено ги правя на 5-6% и така престояват. След това си отсипвам и разреждам на 1-2%.
Тези, които си споменал са страшно силни аромати. В големи концентрации са отвратителни. Различават се и по вкус. Иначе, измисли нов лаФ - капачки от буркани! Досега бяхме на вмирисани чорапи!
Нещо бъркаш! Или нямаш нормално обоняние или изпарителите ти не са наред.
Squape RS - 5pc. copies - China Swiss Vapes Forces

Неактивен БГ/Вейпър

• Задавайте въпроси мястото да получите помощ e Vaping.bg
  • Global Moderator
  • Публикации: 2031
  • ПОМАГАМ СТИГА ДА МОГА
    • Vaping.bg-Wiki
  • Местонахождение: Пловдив
« Отговор #181 -: 30 октомври 2016 - 17:52 »
Burley и Oriental 4 миришат малко на капачки от буркани, но биват. Почти еднакви са ми както и латакиата. Като че ли ме боли стомаха, като ги изпарявам, а може и на психична основа да е от вкуса на капачки и костилки. Сложих по 7-8 капки на 8-9мл
А Royal-a не мога да го опиша на какво има вкус, усеща се нещо леко, ама си е като почти чиста база да изпарявам. Ще опитам с по-голяма концентрация. Сега е с 10 капки на 8-9мл.
Това забъркване 10 капки на 8-9 мл. не е много нормално. Има хора слагат по 30 капки на 100 мл.  Това да се измерва с капки е абсолютно неточно(обсъждано е във форума многократно) използвайте спринцовки, в количества както е посочено от производителя или по рецепта на някои съфорумец в проценти. Имаме и калкулатор за тая работа, както и много други калкулатори из нета. Но всичко зависи от самия вейпър, вкусовете му и рецепторите. Не използвайте пластмасови шишета те попиват миризми или изкривяват вкуса за целта има стъклени. Проверявайте си капачките за цепнатини понякога са почти невидими и аромата си изветрява от там. Разбърквайте(разджурквайте) базата ежедневно и задължително преди употреба, понеже аромата винаги остава отгоре. И така като пресипвате или пък дърпате по няколко милилитра за смесване изземвате аромата и надолу в шишето оставате без такъв. От там базата става без ароматна затова е важно ежедневното разбъркване. Дръжте я винаги на хладно и сянка. При високи температури и пряка слънчева светлина базата вкисва. Същото важи и когато температурите се променят постоянно. Има хора, които я съхраняват в хладилници и дори фризер. Аз лично не го препоръчвам това до, преди да втаса базата от 1 до 3 месеца.
Ароматът се разгръща с времето в случая, когато забърквате и започвате да изпарявате веднага само си пренасищате рецепторите и те блокират. И вие трябва или да слагате още аромат, което води до абсолютно пренасищане или да спрете да използвате такъв за известно време, като изпарявате чиста база, за да се възстановят вашите рецептори. Това явление се наблюдава при новозапочващи вейпъри или такива, които са прекъснали и започват наново да изпаряват. Също и при прекаляващи с ароматите. Предполагам при новозапочващите и прекъсналите проблема идва от там, че са затлачени с катран от тютюнопушенето. Не трябва да забравяме, че ароматът е най-вредната съставка в нашите течности. Когато използваме един и същи аромат или смес дълго време също започва пренасищане на рецепторите. Аз използвам следния метод, за да избегна този проблем. Забърквам всеки аромат отделно. Всеки ден използвам различен аромат или комбинация от няколко. Примерно днес директно в атомайзера си сипвам 2мл. перикю бляк, 1мл. шаде, 1мл. дезърт шип, 1мл. малборо. Следващият атомайзер или на следващия ден според настроението или желанието ви съвсем различна смеска. Който аромат желаете да се усеща най-силно слагате най-много и обратното, които по-слабо добавяте по-малко. По този начин съм смесвал до 9 вида тютюн. С времето свиквате и знаете какви пропорции от кое да сложите. Плюсовете са, че забърквате малко количество с отлежали течности и в случай че не ви хареса можете спокойно да го изхвърлите в мивката, но ако сте забъркали 300 мл. си е бая фера. Другото, което е много важно е да си записвате кое ви е харесало и кое не и в какви съотношения, за да можете да повторите опита или да не го повтаряте. Аз избягвам да си правя вече огромни количества смеси точно заради запушването на рецепторите. Нов ден ново настроение с нов вкус. Най-важното е да не забравяме, че всички сме различни за мен, което е супер за друг не става и обратното. Затова търсим опитно кое ни допада най-много и методът е един ПРОБА–ГРЕШКА.
« Последна редакция: 30 октомври 2016 - 17:56 от БГ/Вейпър »

Неактивен amxcs

• Full Member
  • Публикации: 151
  • Местонахождение: Враца
« Отговор #182 -: 30 октомври 2016 - 21:03 »
Иначе, измисли нов лаФ - капачки от буркани! Досега бяхме на вмирисани чорапи!
Веднъж бях направил 7 Leaves + Latakia и приятелката ми го кръсти 7 капачки  :D
Иначе днес повече ми харесват ароматите. Аз ги пробвах веднага след приготвянето.

Неактивен stocher

• Hero Member
« Отговор #183 -: 30 октомври 2016 - 21:14 »
Веднъж бях направил 7 Leaves + Latakia и приятелката ми го кръсти 7 капачки  :D
Иначе днес повече ми харесват ароматите. Аз ги пробвах веднага след приготвянето.
На ФА тютюневите за втори път ти напомням 1-2% концентрация. Направи си ги и забрави за месец-два... и ще си говорим тогава за чорапи, капачки, принцеси и мадами! Не'мА се отказваш, обикновено грешката е в собствения телевизор!  :whiskey

Неактивен amxcs

• Full Member
« Отговор #184 -: 30 октомври 2016 - 21:34 »
Имам латакиа на 1 година, ще зема да я пробвам пак.

Неактивен stocher

• Hero Member
« Отговор #185 -: 30 октомври 2016 - 21:55 »
Имам латакиа на 1 година, ще зема да я пробвам пак.
За първи път преди над година две опитах Латакия в оригинално 10мл шишенце на ФА, рекох си ... отврат! След време купих аромат, ей така просто, въпреки че много вейпъри нехаресваха,имах нужда да си попълня кутийката. Това е от ароматите, които не сладнеят, даже горчи ако прекалиш с концентрацията. На 1% е уникален. Сега да не помислиш, че ползвам само Латакия. Просто е нужно да притежаваме сладки и горчиви аромати, да сменяме редовно ... С истинските цигари нямахме този шанс или в много тесни граници. Тук, имам предвид изпаряването е благодат от разнообразие на аромати, модове, изпарители... нещо, като лова и риболова, затова ако те грабне става хоби и спасение!

Неактивен amxcs

• Full Member
« Отговор #186 -: 04 ноември 2016 - 08:57 »
Много съм доволен от Burley, като престоя вече е супер.
И едногодишната латакиа на 1% също е много добра и нея я почнах.
Oriental 4 ми харесва, но след 5 последователни дръпки нещо ми се губи аромата. Не знам само при мен ли е, но и с други аромати съм така. Ще опитам с повече аромат.

Royal-a нещо ми е слабичък на аромат, почти нищо не усещам.
Имам и един Ultimate 7 foglie при него е същото.

Неактивен stocher

• Hero Member
« Отговор #187 -: 04 ноември 2016 - 09:24 »
Понякога и аз губя вкуса на аромата. Сигурно има някакво обяснение. Може би свикваме, губим обоняние... Преди обвинявах течноста или изпарителя. И съм правил щуротии, веднага започвам нещо да променям,  като засилване на аромата, промяна на намотки... и т.н. Изчакай, просто продължи или вземи друг изпарител с различна течност.
Предпочитам ниските концентрации, дори и на моменти да не ги усещам. От силен аромат съм имал случаи на гадене. Почти винаги нося чиста база да разреждам при нужда.

Неактивен amxcs

• Full Member
« Отговор #188 -: 04 ноември 2016 - 14:17 »
Сега прочетох мнението на БГ/Вейпър, не знам защо съм го пропуснал, но доста неща ми се изясниха (за рецепторите и че аромата се отаява). Иначе си ги бъркам в проценти, но когато забърквам 10мл нов аромат слагам 6-7-8 капки за пробата, да видим ще се пуши ли даден аромат или не :)

А като пийна кафе и си дръпна, аромата един, с уиски друг, с вода трети  :)

Неактивен SourceD

• Sr. Member
  • Публикации: 456
  • A made up sound
  • Местонахождение: Благоевград
« Отговор #189 -: 04 ноември 2016 - 15:49 »
Сега прочетох мнението на БГ/Вейпър, не знам защо съм го пропуснал, но доста неща ми се изясниха (за рецепторите и че аромата се отаява). Иначе си ги бъркам в проценти, но когато забърквам 10мл нов аромат слагам 6-7-8 капки за пробата, да видим ще се пуши ли даден аромат или не :)

А като пийна кафе и си дръпна, аромата един, с уиски друг, с вода трети  :)
Зависи си много от човека. Аз след 2-3 дръпки ягодов аромат въобще не го усещам, а пък TFA Vanilla Bean Ice Cream на вкус ми е като пиперлив тебешир :) При някои хора помага като се направи пауза за няколко дни от определени аромати. Друга нещо, което ми идва на акъла, е че след като изпаряваш само тютюни на FA в момента е възможно арома молекулите в съставите им да се препокриват, което ще играе роля във възприятието им при изпаряване.

Неактивен amxcs

• Full Member
« Отговор #190 -: 06 ноември 2016 - 09:05 »
Дръжте я винаги на хладно и сянка. При високи температури и пряка слънчева светлина базата вкисва. Същото важи и когато температурите се променят постоянно. Има хора, които я съхраняват в хладилници и дори фризер. Аз лично не го препоръчвам това до, преди да втаса базата от 1 до 3 месеца.
Аз моята база, заедно с ароматите и овкусените течности ги държа в шкаф, в стая, която не се отоплява зимата. Но лятото сигурно е минавало 27-28 гр. Дали не са прокиснали? Това и за чистата база ли се отнася или само за овкусената. Питам защото вчера си досипах в бърли-то малко шаде и нещо ми киселееше, а шадето не съм го пробвал от близо година и се сетих за поста ти. Днес ще промия и сменя памука пак да опитам.

Неактивен amxcs

• Full Member
« Отговор #191 -: 06 ноември 2016 - 10:20 »
Сега забърках един пресен Shade, измих изпарителя, капнах на намотката първо от старият.. ми нищо общо с това което трябва да е. После капнах от новият и  :wine1
И двете са на 1,25%. Почвам да се чудя, като втаса добре дали още си е сладък, както отначало или вкуса си му става ... кисел? Имам и Soho и RY4 пак по 80 мл бях забъркал и те са под 2%, те си имат вкус. На едно място са били винаги и в шишета 100мл от база Inawera.

Неактивен БГ/Вейпър

• Задавайте въпроси мястото да получите помощ e Vaping.bg
  • Global Moderator
  • Публикации: 2031
  • ПОМАГАМ СТИГА ДА МОГА
    • Vaping.bg-Wiki
  • Местонахождение: Пловдив
« Отговор #192 -: 06 ноември 2016 - 15:47 »
Колега amxcs, имал съм случай подобен на твоя зимата на студено и тъмно стоят, лятото скача температурата. Два Шейда единия по-стара партида другия по-нова. Стария нищо му няма, новия скапан. Това нещо съм го наблюдавал и при други течности държани в отлични условия. Стигнах до извода че трябва да се джуркат редовно, отидели ли се аромата най-отгоре прави реакция с въздуха. Окислява се и променя цвета на течността това е ясен признак. И с базите се случва така, никотина е по-лек и бяга най-отгоре в мястото където е въздуха и започва да се окислява и оцветява. С една дума има проблем. Затова по реномираните вейпинг марки, като запечатват аромати, бази, продуктите им въобще. Го правят като, вместо въздух там слагат Азот или друг газ и запечатват. Това явно им увеличава трайността или забавя този процес окисление които става с въздуха при нас. Аз за себе си стигнах до извода, че да държа и чакам бази да станат по на 1г. и тогава да ползвам файда няма. Главно тютюни изпарявам и при всичките наблюдавах потъмняване, колкото повече стояха аромата се губеше и накрая киселееха някои от тях. Хората около мен са ме питали какво съм пил, миришеш на спирт други на вино и от там разбрах че не си заслужава да отлежават много време. Аз свиквах с тях с киселеенето и всичко останало, но хората ми правиха забележки. Всичко което си забърквам е в малки стъклени шишета 50-100мл. щом ще отлежава 1-2-3 месеца пълня шишето до капачката да няма досег с въздуха и затварям. Редовно разджуркване с бавни движения по продължително време. Всичко така го изчислявам че за около три месеца да изпаря партидата която съм забъркал. През това време втасва следващата партида за 3 месеца и по този начин всичко ми е прясно. Моя съвет е записвайте си кое, кога и по-колко е забъркано от него. Така ще следите кое е старо кое ново и кое се е вкиснало и за колко време. Примерно: Бърлей се вкисна за 6 месеца значи до 5 месец трябва да сте го превършили. От там вече не трябва да допускате да се развалят течности. Изпарявайте и аромати които не ви кефят чак толкова много, но вече ги притежавате. Това пък ще ви помогне да не си затлачвате рецепторите и от там да изпарявате едни и същи аромати, но всеки път със все по-голяма концентрация. Не мога кажа, твоята база се е развалила, защото у вас зимата е много студено а лятото е прекалено топло. Във всяко домакинство ще е различно, вие трябва да си следите всичко. Мога само някоя насока да дам и всичко си зависи от вас. Да не говорим за рецептори те ми не са като на другите и обратното а камо ли условията при които съхраняваме течностите и ароматите.
« Последна редакция: 06 ноември 2016 - 15:51 от БГ/Вейпър »

Неактивен Topper

• Hero Member
  • Публикации: 2759
  • Je suis West Hamm !
« Отговор #193 -: 06 ноември 2016 - 18:01 »
Шейд никога, ама никога не ми се е "вкисвал".
Да, това е аромат, който претоварва рецепторите и има няма известно време, трябва да се "прочистят" с някой друг аромат. Понякога след 2 месеца, понякога след 6, но се налага.
От къде са ви ароматите, т.е. дали са ФА или ... нещо-си?
Това с директно накапване на прясно Шаде, няма как да усетиш уникалния му вкус, за това гарантирам.
Няма извинение за неграмотност на ниво 4-и клас. Дори на 54г.
Гледаш, лети ято орли. Кацнат.... те лешояди!

Неактивен Кико

• Hero Member
  • Публикации: 1185
  • In me omnis spes mihi est
« Отговор #194 -: 06 ноември 2016 - 22:14 »
Шейд никога, ама никога не ми се е "вкисвал".
Да, това е аромат, който претоварва рецепторите и има няма известно време, трябва да се "прочистят" с някой друг аромат. Понякога след 2 месеца, понякога след 6, но се налага.
От къде са ви ароматите, т.е. дали са ФА или ... нещо-си?
Това с директно накапване на прясно Шаде, няма как да усетиш уникалния му вкус, за това гарантирам.
Митак,Шейда се променя с времето-не знам какви реакции настъпват и какво се случва,но аромата като постои известно време става кисел и гаден и сладкото(т.нар. захарен памук ефект) изчезва.Изпарявам Шейд от 2013,но в умерени количества,така че този ефект се появява след година или по рано от отварянето на аромата. Първия път си помислих,че ми е писнал и се заблуждавам,но воден от хубавите спомени, си взех ново шишенце аромат от което ме лъхна веднага стария любим аромат ;)
Та как процедирам сега,за да не се случва същото - в едно 300 мл шише сипвам 6 мл. аромат,и като намалее до 100,доливам до горе и сипвам другите 4. Моята теория,неоснована на никакви факти е,че това се случва в следствие на често отваряне на аромата,контакт с въздуха и един тип окисляване. :kiko