* !!Често срещани съкращения и термини!!    ----->>>>> + -  за показване и скриване >>>>>>>

510 – Най-често използваното резбово съединяване на изпарителя към устройство. Резбата е 7х0,5 .
18350 - Модел батерия използвана в изпарителни устройства. С размери височина-35мм ширина-18мм
18490 - Модел батерия използва се в някои модели модове. Размери височина-49мм ширина-18мм
18500 - Друг модел батерия също използвана в някои модове. Размери височина-50мм ширина-18мм
18650 - Една от най-разпространените батерии за модове. Размери височина-65мм ширина-18мм
26650 -Малко по-голяма, също разпространена батерия. Размери височина-65мм ширина-26мм
Adapter – Used to allow a specific style of atomizer or cartomizer to fit onto a different styles of batteries.
Analog – Или казано по нашенски Аналогова цигара(обикновена цигара)
APV - Advanced Personal Vaporiser-Изпарително устройство за напреднали
Atomiser, Atomizer, Atty - Атомайзерът е нагревателен елемент в електронната цигара, който превръща икотиновата
течност в пара.Има няколко различни вида атомайзери. Всеки атомайзер се различава по своя дизайн и резби.
Някои са предназначени да произвеждат по-големи количества пара, други са специално предназначени за производство
на по-ароматна пара или “удар в гърлото”. Атомайзерите обикновено се използват с отделна касета или резервоар в който
се намира никотиновата течност.
Automatic – (Aвтоматични) Става въпрос за първото поколение електронни цигари с външен вид като на истински такива. Те са автоматични, защото подаването на напрежение към намотката става, когато започнете да дърпате през мундщука в случая филтъра. Няма старт бутон, а се използва микрофон или датчик. Друго име, под което можете, да ги срещнете е cig-a-like.
Batt – Съкращение на думата Battery. Означава батерия(и)
Battery –Батерия това е частта в електронната цигара, която се използва за захранване на намотката с енергия. При което се отделя топлина, която превръща Е-Течноста в пара.
Box Mod - Устройство за изпаряване с форма на кутия или подобна.
Cartridge, Cart – Пластмасов резервоар в който има абсорбиращ материал. Той служи, като резервоар за съхранение на Е-течността.
Cartomizer, Cartomiser, Carto – Tова е патрон или пълнител за еднократна употреба познат също, като Cartridge.
Cartomizer, Cartomiser Tank - Maлък резервоар(Танк) събиращ от 1,6-6 милилитра Е-течност.

1. Общ външен вид.
2. Тук е показан леко прозрачен за да се вижда устройството му.
3. Резервоар(Танк).
4. Polyfill-използван като фитил
5. Нагревателна намотка.
6. База с резба за свързване към батерията.
Charger – Зарядно за батерии.
Cig-a-likes – Това е първият модел електронна цигара, приличаща изцяло на аналогова такава.
Clearomiser, Clearomizer - Клеаромайзера е вид Картомайзер при който се вижда нивото на Е-Течноста и е обозначено на самия Танк(резервоар) в милилитри.

1. Общ външен вид.
2. Drip typ или мундщук.
3. Прозрачен резервоар разграфен в милилитри за по-лесно следене на оставащата Е-Течност в Клеаромайзер(Tank-резервоара).
4. Фитил
5. База с резба за свързване към батерията.
6. Нагревателна намотка.
Clone – Tова е копие на даден продукт. Също така го наричаме Клонинг.
Coil - Намотка
DCA - DCA площадка се използва при първоначалните модели RBA изпарители(306 Drip Cup Adapter-RDA) за накапване. DCA също означава Dual Coil Atomaizer Двойно Намотков Атомайзер което се използва в някои модели iGo и iClear 30.
DIY (Do-It-Yourself) – Направи си сам отнася се за хората, които сами си правят течностите за електронната цигара.
DCC - Dual Coil Cartomaizer-Двойно Намотков Картомайзер съдържа две намотки вместо една.
DCT - Dual Coil Cartomiser-Tank Двойно Намотков Картомайзер Танк
Debridged Atomiser - Това е преработка на два модела атомайзери 306/510 да заработят като един общ.
Direct Dripping or Dripping - Директно накапване или накапване Това е когато Е-Течноста се накапва направо в изпарителя.
DL (Direct Lung)- Директно вдишване на парата в белият дроб , без да се задържа в устата.
Dripping - Накапване метод за добавяне на Е-Течност в изпарителя. Това е когато потребителя накапва директно върху фитила няколко капки Е-Течност преди да започне да Вейпва.
Drip Tip –Дрип Тип или Дрипка
Dry Burn - Драй-Бърн метод за премахване на нагара от нагревателя .
E-Cig – Съкращение на Електронна цигара.
E-Juice – Нарича се още Е-Liquid или Е-Течност. Използва се в Електронните цигари, като течност за изпаряване.
Ego - Това е електронна цигара от първите поколения която използва 510 резба за своите аксесоари.
Electronic Cigarette – Устройство което загрява Е-Течността докато тя се превърне в пара.
Flooding - Наводнение получава се когато в изпарителя влезе прекалено много течност.
High Resistance or Standard Resistance - Атомайзер с високо съпротивление на реотана . За работата му е нужно по-високо напрежение.
Hot Spot -Причинява се от късо съединение в намотката.
Hybrid - Се нарича мод със специално изградена хибридна връзка между него и обслужваемия Генезис изпарител.
ICR Battery - E вид Литиево-Кобалтова акумулаторна батерия.
IMR Battery - E Литиево-Манганова акумулаторна батерия. Наричат ги още “high drain batteries”(с високо отдаване).
Isopropyl Alcohol - Изопропилов алкохол е течен разтвор, който се използва за почистване на някои части от електронна цигара или аксесоарите и например изпарители, връзки с батерията и други.
Joules - един от методите за измерване и контролиране на температурата в модовете.
Juice – Е-Сок, Е-Течност или това е течността която се изпарява при употребата на Електронна цигара.
Kanthal - Кантал е вид проводник който се използва за направата на нагревателни реотани в Електронните цигари.
Kick - Кик е модул предназначен да пасва във стандартен механичен мод. Превръща устройството в регулируем вариват, добавя някои защити и увеличава безопасността му.
Leaking – Tечове, това може да се случи, когато твърде много Е-Течност се добави към изпарителя. Или когато се е събрало, голямо количество конденз в изпарителната камера.
LED - Това е съкращение на светодиод.
LiFePO4 battery - Това е Литиево-Железен-Фосфат акумулаторна батерия.
Light Emitting Diode, LED – Това е многоцветен диод, който се използва в електронните устройства за да индикира, кога се зарежда, активира, превършва батерията и др.
Liquid – Нарича се Е-Течност или Е-Сок. Това е течност, която се изпарява, когато се използва електронна цигара.
Low Resistance, LR – Атомайзер или Картомайзер с нискоомна намотка. Това обикновено води до по-бързото му загряване и по-обилна пара.
mAh - Представлява милиампер часа. Най-общо казано, показва колко дълго ще издържи батерията.
Manual – Ръчна или батерия за електронна цигара, която има бутон(обикновено горе или отстрани на батерията) от където се активира нагревателя.
Mesh - Меш
Milligrams, mg – Милиграма(мг) количеството никотин в Е-Течността.
Millilitres, ml – Милилитри(мл) количеството течност в съдът в който се намира.
Mini – Mини така наричат електронните цигари който приличат на аналогови.
Modder - Е Вейпър който сам обича да си изгражда устройства.
Mod – Мод се разглежда в три основни категории:
Механичен Мод без електроника.
Електронен Мод(VV/VW/TC) използва електроника за подаване на напрежение към намотката.
Бокс Мод, може да е без или със електроника в зависимост от конфигурацията.
Mod Fuse– Предпазител(бушон)за Мод има кръгла форма с диаметър, като на батериите които ще се ползват. Поставя се в отделението за батериите от към(+)позитивната или (-)негативната страна на батерията. Това вече зависи от модела на предпазителя. Koгато стане късо съединение или се повиши температурата на батерията, предпазителят се задейства и прекъсва напрежението.
MTL - Когато парата се задържа в устата и след това се вкарва в белите дробове (стандартно пушене на цигара)
Multimeter -Мултиметър, Мултитестер или Мултицет известен още като Волт-Ом метър е електронен измервателен уред, който съчетава в себе си няколко измервателни функции. Това вече, зависи от модела и спецификацията му.
Needle tipped bottles - Това е специално предназначена пластмасова бутилка(туба) с железен накрайник (тип игла с отрязан връх), която се използва за зареждане на изпарители при които, мястото от където се зареждат е ограничено и тясно.
Nichrome - Нихром вид проводник използва за направата на нагревателни реотани в Електронните цигари.
Nicotine-Никотинът - Е безцветно, отровно съединение, естествено срещано в тютюневото растение.
Noob - Начинаещ
Ohm-Ом-Мярка за съпротивление.
Organic Cotton - Oрганичен памук използва се като фитил в изпарителите.
Passthrough-Пасстру Устройство за изпаряване което се включва към ЮСБ.
Pen Style- Тип писалка един от многото видове електронни цигари.
Personal Charging Case, PCC – Нещо като Пауер Банк.
Personal Vaporizor, PV – Лично изпарително устройство.
Propylene Glycol, PG –ПГ(PG) Пропиленгликол
Protected Batteries - Защитени батерии разполагат с вградена миниатюрна платка, която ги предпазва от преразреждане.
Rebuildable Atomisers - Обслужваеми изпарители се предлагат в различни разновидности.
Replacement Coil - Сменяема намотка тя е важна част в изпарителя. Излиза много по-изгодно от сменяемите глави. Но си иска сръчност от ваша страна.
RBA - RBA-РБА
RDA - RDA-РДА
RDTA - RDTA-РДТА
RTA - RTA-РТА
Shelf Life & Storage -Срок на годност и съхранение - Съхранявайте електронни течности на хладно и тъмно, но не студено. Избягвайте съхранение в хладилник,студените температури допринасят за разпадане химикалите и ги кара да се разделят. По същия начин се избягва висока температура и пряка слънчева светлина. Срока на годност се счита за две години. Ако купувате електронни течности, които не разполагат със срок на валидност, трябва да обърнете внимание на датата на покупката, за да имате обща представа с какво си имате работа.
Smoke Juice – Нарича се също и E-Liquid(Е-Течност) или E-Juice(Е-Сок). Това е течност, която се изпарява, когато се използва електронна цигара.
Starter Kit – Комплект за начинаещи който включва основно оборудване за електронна цигара, предназначено за начинаещи потребители.
Steeping – Отлежаване на домашно приготвени течностти  , след като сме добавили аромат. Времето за отлежаване е нужно , за да се разгърне аромата.
Stealth Vaping - техника на изпаряване използвана от Вейпърите, когато искат да не правят големи облаци.
Sub-ohming - Под-ома използва се от опитни вейпъри за изграждане на ниско омни намотки за произвеждане на големи облац.
Sweet Spot - Tова е баланс от няколко променливи, необходимо за постигане на задоволително вейпване. Тези променливи са напрежение, мощност, устойчивост и температурата на изпаряване.
Throat Hit, TH - Удар в гърлото
Vape – Вейп, вейпвам Действието ,когато използваме електронна цигара. От електронните цигари излиза пара а не дим обикновено, това се нарича Vaping(Вейпинг).
Vapor Cigarette – термин,който се отнася за електронните цигари.
Vapor Production - Паро производство това е свързано с Е-Течноста и количеството пара което може да се създаде чрез Вейпване. Това е изцяло свързано с Е-Течноста, настройките и начина на вейпване.
Variable-Voltage(VV) - Променливо напрежение устройството дава на потребителя възможност за регулиране напрежението на изпарителя.
Variable-Wattage - Настройваме желаната мощност , а самото устройство се грижи , какъвто и изпарител с каквото и съпротивление на намотката да сложим , то винаги да работи на зададената от нас мощност
Vegetable Glycerol or Vegetable Glycerin, VG – Глицерин
Wick – Фитил в някой случай, може да бъде използван меш или стоманено неръждаемо въже за фитил.

Автор Тема: Гъст и обемен дим  (Прочетена 6050 пъти)

0 Потребители и 2 Гости преглежда(т) тази тема.

Неактивен darkrover

• Full Member
  • Публикации: 198
  • Местонахождение: София
Re: Гъст и обемен дим
« Отговор #45 -: 14 февруари 2017 - 16:26 »
Сега написаното е по разбираемо и обстойно. Не те критикувам, просто мнението ти ще остане във форума завинаги. И някои нов потребител ще го прочете и ще си каже аз имам едно старо зарядно що не го включа да зарежда мода то е за телефон какво толкова и да си лягам да спя. И познай 300 mah  зарядно към мода с 500-1000mAh разход какво може да последва.

Няма проблем да се зарежда с по-старо зарядно. Зарядното пуска толкова ток, колкото може, ако консуматорът може да го понесе.
1А зарядно, 0.5А консуматор -> 0.5A зареждане
0.5А зарядно, 1А консуматор -> 0.5A зареждане
ДНА 250 с 2А зареждане го зареждам на различни зарядни между 0.5 и 1.5 ампера. На 0.5А зарядно се зарежда с 0.5. на 1.5 дърпа 1.5. Няма как от зарядното да се дръпне повече ток.

Неактивен JokoTash

• Sr. Member
  • Публикации: 438
« Отговор #46 -: 14 февруари 2017 - 16:34 »
^^^ Абсолютна истина.
То е същото като да кажеш, че ако включиш консуматор, който смуче 1 А, на захранване което може да отдаде 30 А, консуматора ще се пръсне.
:)

Неактивен БГ/Вейпър

• Задавайте въпроси мястото да получите помощ e Vaping.bg
  • Global Moderator
  • Публикации: 2031
  • ПОМАГАМ СТИГА ДА МОГА
    • Vaping.bg-Wiki
  • Местонахождение: Пловдив
« Отговор #47 -: 14 февруари 2017 - 16:35 »
Няма проблем да се зарежда с по-старо зарядно. Зарядното пуска толкова ток, колкото може, ако консуматорът може да го понесе.
1А зарядно, 0.5А консуматор -> 0.5A зареждане
0.5А зарядно, 1А консуматор -> 0.5A зареждане
ДНА 250 с 2А зареждане го зареждам на различни зарядни между 0.5 и 1.5 ампера. На 0.5А зарядно се зарежда с 0.5. на 1.5 дърпа 1.5. Няма как от зарядното да се дръпне повече ток.
И колко милиампера е изискването за зареждане на ДНА250 по упътване?

Неактивен JokoTash

• Sr. Member
« Отговор #48 -: 14 февруари 2017 - 16:39 »
ДНА 250 може да зарежда максимално със 2А ток.
Обаче можеш да го включиш и във 200мА източник.
Тогава ще зарежда със 200мА или в най-лошия случай няма да тръгне да зарежда изобщо ако му се стори съвсем малко.
Можеш да го включиш и във 2300А източник.
Тогава пак ще зарежда със 2А.

П.С. Всичкото това, при положение че се използват нормални източници а не произволни китайски лайна.

Неактивен darkrover

• Full Member
« Отговор #49 -: 14 февруари 2017 - 16:42 »
Няма изискване, колкото пусне зарядното на толкова ще се зарежда, максимум 2А.

Неактивен БГ/Вейпър

• Global Moderator
  • ПОМАГАМ СТИГА ДА МОГА
    • Vaping.bg-Wiki
« Отговор #50 -: 14 февруари 2017 - 16:42 »
Всеки производител е казал колко трябва да е минимума за зареждане. Това че някои го прави както му е угодно е друг въпрос. А дали е правилно и не го интересува е друг. Важното е да се зареди нали? Забележката ми беше съвсем друга, че не трябва да се дават категорични мнения, особено като не знаем човека отсреща с какво разполага.

Неактивен JokoTash

• Sr. Member
« Отговор #51 -: 14 февруари 2017 - 16:47 »
Няма минимуми. Не и със днешните контролери за заряд.

Ето извадка за ДНА250:

The DNA 250 has a built in 2A USB charger. It automatically detects the type of USB power supply it is connected to, so it can be plugged into standard PC USB ports or higher power chargers.
Демек:
ДНА250 има вградено УСБ зареждане - 2А. Платката автоматично разпознава в какъв тип УСБ захранване е включена, така че могат да бъдат използвани както високо мощни захранвания, така и обикновен компютърен УСБ порт (500 мА в общия случай).

От там нататък всичко е въпрос на времетраене на заряда.

antoniy

• Гост
« Отговор #52 -: 14 февруари 2017 - 16:51 »
Здравей и добре дошъл във вейп света. Има не малко факти и фактори, които трябва да ти минат през главата, но то в това му е и чара.

Искам да ти кажа моето мнение относно батериите - по-добре не прави експерименти. Това е частта, с която трябва да внимаваш най-много. Аз лично никога не зареждам батерии през мод. Имам две зарядни, които са тествани и утвърдени от много хора и имат достатъчно защити, за да се чувствам спокоен:

https://www.amazon.co.uk/Nitecore-Intelligent-Charger-18650-Batteries/dp/B00I3Q72U4/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1487082172&sr=8-1&keywords=intellicharger+i2
https://www.amazon.co.uk/dp/B015IW12T2/ref=sr_ph_1?ie=UTF8&qid=1487082178&sr=sr-1&keywords=intellicharger+d4

Никога не взимам батерии, които се "хвалят" с 40+ ампера. Първо не ми е необходим такъв ток, тъй като не свалям под 0.2ohm и второ това не са реални ампери. Както ти показа колегата по-горе, погледни класацията на mooch или му гледай някои от видеата, където е гост. Добре разяснява ситуацията с много батерии. Аз лично ползвам Sony VTC5 и VTC5A. Ако ще носиш резервни батерии с теб, задължително ги слагаш разделени в кутийка за батерии, силиконова опаковка или просто ги увий по отделно в сух кондом. Никога гола батерия в джоба. На мен ми е внтвала АА батерия в джоба, а за тези 18650, можеш да видиш последиците в youtube.

Иначе Vaporesso Target Pro е нещото, с което започнах. Нямаше да е лош избор, но аз проимах нужда от нещо, което може да ме изкара ден-два с един заряд и много исках свестен preheat при temperature control и минах на мод с 3 батерии. Честно да си кажа ги ползвам и двата, че една течност ми идва натъртваща да я карам постоянно. Взех LostVape Triad 250, но вярвам е overkill за някой, който още се ориентира.

За правенето на намотки, аз си поръчах Coil Master kit от amazon и не съжалявам ни най-малко. Имаш всичко необходимо в кита. Проводниците ги поръчвам също от там. То като вземеш 200метра проводници, надали следващите 5 години ще се занимаваш пак с това. Памука го поръчах от ebay, забави се месец-два, че го ship-ват от Китай, но сега имам памук за години напред. От изпарителите, които тествах до сега, мога да ти препоръчам Griffin 25 Plus на GeekVape. Работи прекрасно и ако не ми се експериментираше с нови неща, щях да поръчам втори, за да ги ползвам с различни течности. В момента чакам shipment на Troll RTA, та ще видим дали е окей, както го хвалят.

За бъркането на течности мога да ти кажа, че за мен е задължително, макар и адски досадно. Нямам страст към готвене/бъркане/експериментиране с аромати и вкусове (явно не там ми е силата и мерака). Искам прилично качество течност, но са адски скъпи да си ги купуваш готови. Ще ми излезе почти колкото цигарите на месец. От България пък дори не можех да си взема с каквато аз искам консистенция на глицерин. Всичко по усмотрение на продавача. Поръчах глицерин, гликол и никотин 72мг от англия и цената беше много прилична. За мен скъпия разход при бъркането беше везната, тъй като се продават тон боклуци, даващи ми отклонения 10^2, а си бях наумил, че искам прецизност. Затова взех лабораторна везна.

Едно лично впечатление от мен. Не приемай мнение за чиста монета. Има достатъчно информация. Няма лошо да питаш, но аз няколко пъти получих безумни отговори от хората, които продават по тези вейп магазини. Аз съм от хората, които питат, защото ценят информацията и мнението на другия, но после проверявам. Имах няколко такива случая и се касаеше дори за здравето ми в единия. Не мога да повярвам, че хора си позволяват да те навиват и да се правят на вещи без да имат понятие дори става въпрос за здравословен проблем.

Тук мога да питам само колегите дали смятат да спират продажбата на >24mg никотинов разтвор от май месец както го бяха обявили в TPD? Да знам дали да се запасявам.

Неактивен БГ/Вейпър

• Global Moderator
  • ПОМАГАМ СТИГА ДА МОГА
    • Vaping.bg-Wiki
« Отговор #53 -: 14 февруари 2017 - 16:54 »
Колеги  спор ли търсите в цялата работа какво не знам. Аз ти давам личен пример от моя живот включвам зарядно 1А за 18650 в  старо такова за телефон 300mAh ами намерих го стопено не беше станал пожар за мои късмет. 

П.П. Стига търсете спора във всяко едно мнение. Затова форума е заприличал на бойно поле. Не се знае кой ще прочете мнението ви и какво ще направи. За някои нов потребител тези неща като ампери  и други вейпърски термини са просто извънземни писаници. И като напишете зарядно се разбира всяко едно такова. А дали то става или не ние няма как да знаем. Просто преди да пишете помислете, че и други хора ще го четат, но те нямат нашите познания и приемат буквално думите.
« Последна редакция: 14 февруари 2017 - 17:26 от БГ/Вейпър »

Неактивен Кико

• Hero Member
  • Публикации: 1185
  • In me omnis spes mihi est
« Отговор #54 -: 14 февруари 2017 - 17:43 »
Колеги  спор ли търсите в цялата работа какво не знам. Аз ти давам личен пример от моя живот включвам зарядно 1А за 18650 в  старо такова за телефон 300mAh ами намерих го стопено не беше станал пожар за мои късмет. 
Аз подкепям пък това. Чел съм доста в чуждестранните форуми, и най-общото,което съм разбарал е, че не трябва източника,да е по-слаб от консуматора. Обратното не е проблем. :beer

ПП.Няма спор,......търси се истината. Нали,затова е форум - да се споделят мнения,и да се стига до заключения,които са полезни за всички. Като не четът достатъчно новите колеги,проблема си е техен! :)
« Последна редакция: 14 февруари 2017 - 17:50 от Кико »

Неактивен darkrover

• Full Member
« Отговор #55 -: 14 февруари 2017 - 17:48 »
Не търся спор, с батериите и зарядните човек трябва да е много внимателен. Въпросът е, че е много важно зарядното да е качествено, но това по никакъв начин не зависи от максималният ток, който зарядното може да пусне. Имам зарядно от старо Blackberry от 2010та година, 350mA зареждам си с него каквото ми попадне и повече от 350mAh до сега не е пуснало (тествано на телефони и модове). Пак повтарям важно е да е качествено и каквото пише на него да е истина. 
По-добре качествено 1А зарядно от колкото ZhenSheng 2А :beer

Неактивен БГ/Вейпър

• Global Moderator
  • ПОМАГАМ СТИГА ДА МОГА
    • Vaping.bg-Wiki
« Отговор #56 -: 14 февруари 2017 - 17:54 »
Не търся спор, с батериите и зарядните човек трябва да е много внимателен. Въпросът е, че е много важно зарядното да е качествено, но това по никакъв начин не зависи от максималният ток, който зарядното може да пусне. Имам зарядно от старо Blackberry от 2010та година, 350mA зареждам си с него каквото ми попадне и повече от 350mAh до сега не е пуснало (тествано на телефони и модове). Пак повтарям важно е да е качествено и каквото пише на него да е истина. 
По-добре качествено 1А зарядно от колкото ZhenSheng 2А :beer
Колега ти имаш с твоето става пробвал си  го, но можеш ли да знаеш на човека който го прочете и реши да пробва какво е неговото зарядно. Това ми е на мен мисълта  спор няма :beer
Давам го като приятелски съвет с цел да се предпазят незнаещите.

Неактивен Krasi_T

• Hero Member
  • Публикации: 1346
« Отговор #57 -: 14 февруари 2017 - 19:55 »
Незнаещите само Господ ги  пази    :vape
На сигурен производиел може и да се довериш , а че на китайска кутийка пише 3000mA  си е  маркетингов трик
Едно USB doctor-че   е добър приятел  като пробваме   нови   адаптори  220/USB  и ако при  пробите покаже чувствителен спад на напрежението  , по-добре не разчитайте на  адапторчето.
PS
Нека като говорим за сила на тока да ползваме  A (mA)  и  никога mAh 

Неактивен ko54

• Hero Member
  • Публикации: 1075
« Отговор #58 -: 14 февруари 2017 - 22:01 »
.................................

Ако ще носиш резервни батерии с теб, задължително ги слагаш разделени в кутийка за батерии, силиконова опаковка или просто ги увий по отделно в сух кондом. Никога гола батерия в джоба. На мен ми е внтвала АА батерия в джоба, а за тези 18650, можеш да видиш последиците в youtube.

Великолепна идея е това - за кондома - като ме гепи жената с кондом в джоба - ще казвам - Скъпа, така пише във форума - да не би да искаш да загина мърцина с гол акумулатор в джоба.
Черпя те 3 виртуални бири за идеята - ето ...   :beer  :beer   :beer
Ако не знаеш къде отиваш, ще стигнеш някъде другаде.

Неактивен djzmei

• Newbie
  • *
  • Публикации: 25
  • Местонахождение: Дивотино
« Отговор #59 -: 16 февруари 2017 - 17:25 »
Здравейте, искам да кажа специални благодарности на  ko54 за помоща и съдействието което направи.Даде ми памук реотанчета обслужи ми едната изпарителна глава с новите реотанчета показа ми и ме научи как да си я обслужвам аз.Подари ми омметар за да си меря аз главите.С най прости думи ми обясни всичко кажи речи и ми показа всичко което е за начинаещ като мен.Даже ми показа и как се баркат течностите и още куп неща.Сега вече имам страхотен според мен гъст и голямо количество дим и вече не съжаляван ни най малко за покупката си.Благодаря ти много  ko54 и нека все повече да има такива хора като него. :beer :beer :beer